Departament de Filologia Catalana> El departament

El Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona va iniciar les seves activitats com a unitat de recerca independent al 1986.

Durant els seus vint-i-tres anys de vida, el nostre Departament ha liderat l'estudi de la llengua i la literatura catalanes a la UAB i ha esdevingut un centre de referència internacional, gràcies a la notabilíssima capacitat de recerca i de mestratge del seus membres.

Durant la seva història, han format part del Departament de Filologia Catalana de la UAB figures destacades de la filologia catalana com Martí de Riquer, Josep Romeu i Figueras, Lola Badia, Joaquim Molas o Josep Maria Nadal.

Actualment compta amb especialistes de referència internacional en els seus camps respectius, com ara els catedràtics Joan Albert Argenter, Jordi Castellanos, M. Teresa Espinal, Joan Mascaró, Daniel Recasens o Gemma Rigau.

La combinació entre el lideratge d’aquests experts i l’empenta dels nostres joves investigadors i docents ha contribuït a situar el Departament de Filologia Catalana de la UAB en un lloc destacat dintre del mapa dels estudis filològics com a exemple de síntesi entre la tradició filològica catalana i la capacitat d’innovació en la recerca de la llengua i la literatura catalanes.

Documents institucionals Reglaments i actes del Departament a la teva disposició

 

Butlletí Oficial UAB Informaciķ sobre acords i resolucions de la UAB

 

Plānols i accessos Plānols i accessos al Campus de la UAB

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de Filologia Catalana
Edifici B Facultat de Filosofia i Lletres
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 68
FAX +34 93 581 27 82

d.fil.catalana@uab.cat

 

 

 

 

© 2009 Departament de Filologia Catalana | Universitat Autònoma de Barcelona